top of page
_DSC0779.jpg

En pulserande samlingsplats

FELTVÄTTERSKOR, LOKAL KNYTPUNKT OCH GULDKLOCKOR

Så här var det: för länge, länge sedan – närmare bestämt i slutet av 1800-talet – började Bergman & Bergstrand importera produkter från Lever Brothers till Sverige. Som pionjärer i sin bransch, drivna av framåtanda blev de så småningom generalagent för Lever Brothers. Senare, 1925 för att vara exakt, startade Sunlight AB en fabrik och tog över verksamheten - en företagsam och innovativ organisation med ett starkt engagemang för att skapa en rättvis och framåtsträvande arbetsplats och mötespunkt. Idag är vi en plats i samma anda och värderingar där historia, nutid och framtid möts. 

Mycket har hänt under åren, ljudet av stämpelklockorna har tystnat men pulsen och flödet av människor och livsöden blomstrar vidare. 

FABRIKSÅREN

Sunlight har alltid varit en stor del av Nyköping, med sin peak på nästan 700 anställda i början av 1970-talet. Sunlight hade gott rykte om sig i staden som en rättvis och framåtsträvande arbetsplats. Företaget erbjöd bland annat guldklocka vid 15 års anställning, julbonus i form av en extra månadslön, presenter vid flera olika tillfällen och en stor årsfest i Norrköping för de anställda och deras respektive makar. Enligt landshövding Bengt Gustavsson var Sunlight ett "socialt medvetet företag" som var viktigt för den nödvändiga industrialiseringen i Sverige. Under 1980-talet passerade Saab och Asea Sunlight i antal anställda och med nya teknologier blev fler och fler människor överflödiga samtidigt som produkternas popularitet spridde sig ut genom hela Europa.
Tillslut kunde fabriken inte tillverka tillräckligt mycket för att möta efterfrågan och lades ned år 1992.

_DSC0827.jpg

SUNLIGHT IDAG

Med över 150 rum, ljusa luftiga konferenslokaler och ett helt hus fullt av möjligheter har vi plats för alla! Oavsett om du om kommer för att utforska, på affärsresa, konferens eller bara koppla av i avslappnande, medvetna och välkomnande miljöer kan du räkna med att uppleva en härlig kontrast mellan det gamla och det nya, avkopplande och uppkopplande. Vi är just det, ett medvetet val, där hållbarhet är en självklarhet i allt vi gör och vi bär ett stort socialt ansvar och engagemang för samhället runtomkring oss. Vår identitet som Sunlight är en stor del av vår värdegrund. Vi är en plats där historia, nutid och framtid möts i inspirerande och lekfulla miljöer.

Personalbild svarta-byxor-emma_wix.png
_DSC0779.jpg

MOT NYA ÄVENTYR

Lika mycket som människorna här är hotellet på inspirerande resa under ständig utveckling, främst driven av att vi älskar just mötet, mötet mellan människor. Att vi älskar det, mötet mellan människor, har lotsat den gamla tvålfabriken från kokande industrikittel till en pulserande samlingsplats för kultur, avkoppling och nya ideer.

Det här kanske inte är vår hela historia, men det är en delikat del av det. Med det sagt, längtar vi efter ditt bidrag - Kom och upptäck oss själv, go sunlighting!

bottom of page