top of page

EVENT - Inspiration & Integration.

Vilken härlig kväll på Sunlight konferens!

Lördagen den 16/10 arrangerade

M.S Ungdomsförening

Sitt första men också största egna event, där de bjöd in ca 300 somaliska/muslimska kvinnor från olika stadsdelar i Nyköping, tex Brandkärr, Arnö, Harg och Centrum. Vi är så tacksamma till alla de ca 250 kvinnor som närvarade. Vi valde att bjuda in just somaliska och muslimska kvinnor eftersom vi känner att de ofta glöms bort vid sociala tillställningar i samhället och ville ge dem en plattform där de kan framföra sina önskemål och bli hörda. Vi vill göra en förändring på riktigt och anser att mammor är de som har störst inflytande på sina barn. Vår plan är att mammorna ska vara en del av sina barns liv även utanför hemmet.
Under kvällens gång presenterade vi vår förening, vad vi har åstadkommit hittills och våra framtida planer samt hur vi vill att de ska vara inkluderade. Under kvällen informerade vi om vaccin mot covid-19 och förklarade att vi finns till hands om de vill ha vidare information samt att vi kan assistera med skjuts och allt de behöver för att ta vaccinet.

Vi presenterade även vår fantastiska coach Caxton Njuki för mammorna. Kvällen avslutades med att mammorna fick ställa frågor och berätta hur de vill hjälpa till att göra en förändring i samhället.

Vi är så glada att vi under kvällen fick över 150 nya medlemmar. Många kvinnor var tårögda och gav oss så mycket beröm vilket betyder väldigt mycket för oss! Under kvällens gång bjöd vi på kaffe & fika till alla som deltog och vi ordnade även skjuts fram och tillbaka.


Vi vill ge ett stort TACK till Caxton Njuki som tog sin tid att komma upp och presentera sig för våra föräldrar. Stort tack till Sunlight Hotel & Conference och framförallt Sarah böhlmark på Sunlight Hotell som gjorde ett fantastiskt jobb. Tack till Sörmlands Sparbank som sponsrade kostnaden för lokalen. Vi vill även tacka alla chaufförer som tog sin fritid till att skjutsa mammorna både fram och tillbaka till Sunlight. Tack alla som hjälpte till att ordna, dekorera och fixa i salen tillsammans med oss. Eftersom att vi också hade icke somaliska talande gäster i publiken så pratade vi på svenska men hade en tolk som översatte till somaliska. Så vi vill tacka Halima för hjälpen med tolkningen.


61 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla