DRYCKESPROVNINGAR

KONFERENS/GRUPPAKTIVITET

ÖLPROVNINGAR PÅ SUNLIGHT

KLASS I

Vi provar 5 st öl, 1 lager, 1 ale, 1 stout, 1 veteöl och en spontanjästöl och går igenom tillverkningsteknik, historia och skillnader mellan olika länders öl. Smakerna står i fokus och dess skillnader kommer bli det naturliga samtalsämnet. Provningen passar för alla, utan krav och förkunskaper.

 

Tid ca 1 timme. Pris per person 300 kr

KLASS II

Denna provning går i humlens tecken. Ju beskare desto godare? Humlekottar dissekeras och begreppen IPA, Ale och Bitter reds ut och när började USA gå i bräschen för beskare öl. Vi provar 1 Pils, 1 IPA, 1 Ale, 1 Bitter, 1 och en Imperial Stout.

 

Tid ca 1, 15 timme. Pris per person 350 kr

 

KLASS III

I den här provningen så tar vi oss an öllandet Belgien. Vad är det som är så speciellt med landet stort som Småland och varför smakar deras öl så annorlunda? Vi reder ut begreppen Trappist, Lambic, Gueze, Trippel och dubbel dessutom pratar vi om Belgiens brokiga ölhistoria.

 

Tid ca 1,5 timme. Pris per person 400 kr

KLASS IIII

Här kan gästen skräddarsy sin egen provning efter önskemål.

 

Tid ca 1,5 timme. Pris ca 400 kr per person

VINPROVNINGAR PÅ SUNLIGHT

RÖTT VS. VITT

Vi provar 2 st vita och 2 st röda viner. Vinerna vi provar är gjorda på samma druvor fast i olika länder. Hur kan samma druvor smaka så olika och varför? Begreppet terroir kommer att vändas ut och in samt att ni kommer att få gissa vilken druva som kommer från vilket land.

 

Tid ca 1 timme. Pris 350 kr per person

 

SAME SAME BUT DIFFERENT

Vi provar antigen fyra röda eller fyra vita viner. Det vinet har gemensamt är att dom antingen kommer från samma land eller är gjorda på samma druvor. Meningen är att slå hål på myten att du bara tycker om en viss druva eller bara dricker vin från ett visst land. Det ni behöver göra innan provningen är att bestämma er för rött eller vitt vin.

 

Tid ca 1,5 timme. Pris 350 kr per person.

 

MAT & DRYCK I HARMONI

Här kommer smaklökarna få jobba hårt. En smaktallrik med grundsmakerna salt, sött, beskt, surt, umami kommer provas mot fyra olika viner, två vita och två röda. Vilket vin passar till vad och vad är egentligen gott?

Olikheterna mellan gästernas smaker kommer att visa sig och bli det naturliga diskussionsämnet.

 

Tid ca 1,5 timme. Pris 400 kr per person

Minimum 8 personer

BUBBLOR & CHAMPAGNE PÅ SUNLIGHT

Bubblor är roligt och gott och denna provning fokuserar på ädla drycker, inte bara champagne. Hur tillverkas champagne/mousserande och varför smakar det som det gör? Vem var Dom Perignon och vad sa Winston Churchill egentligen? En djupdykning bland bubblor och garanterat en fnissig provning. Vi provar 3 olika champagner samt 1 cava och 1 spumante. 

 

Tid ca 1,5 timme. Pris 450 kr per person.

Minimum 8 personer

WHISKY/
SPRITPROVNING 
PÅ SUNLIGHT

LIVETS VATTEN

Grundskolan för whisky. En resa i Whiskyns historia allt från Irländska munkar, skotska frihetskämpar till Amerikansk förbudstid. Vi provar 1 Scotch blend, 1 maltwhisky, 1 Irländsk blend, 1 Grainwhisky och 1 Bourbon. Vad smakar egentligen bäst?

 

Tid ca 1,5 timme. Pris 400 kr per person

 

SKOTTLANDS REGIONER

Som provningens namn berättar kommer vi djupdyka ner i Skottlands olika regioner för maltwhisky. Alla regioner kommer att få lika mycket uppmärksamhet och omsorg. Ni kommer att få veta varför en rökig Islay smakar bättre efter middagen än en len Lowland. Vi provar 1 Lowland, 1 Highland, 1 Speyside, 1 Islay och 1 Campbeltown.

Tid ca 1,5 timme. Pris 450 kr per person

 

INDEPENDENT BOTTLERS

Som provningen antyder kommer whiskyn som provas ifrån oberoende buteljerare. De köper whisky på fat från destillerier och i många fall lägger på nya/gamla fat för att sätta sin prägel på whiskyn. Man gör egna blandningar och i många fall tar man whiskyn direkt ur faten utan att späda med vatten, d.v.s. Cask Strength. Vi provar 5 olika sorter från utvalda destillerier.

 

Tid ca 1,5 timme. Pris 550 kr per person.

 

VAD ÄR DET I GLASET?

Här provas det olika destillat från olika delar av världen. Kan man känna skillnad mellan konjak och rom om man inte vet vad som är i glaset? Varför heter det calvados? Vad gör man grappa av? Vi gräver djupt ner i spritkällaren och får en historisk resa mellan olika länders stoltheter. Det provas 1 Rom. 1 Grappa, 1 Calvados, 1 Konjak och 1 lagrad Tequila.

 

Tid ca 1,5 timme. Pris 500 kr per person.

 

SKAPA DIN EGEN PROVNING

Kom med förslag så syr vi ihop just din provning. Var ute i god tid så vi kan beställa det du önskar.

 

Tid ca 1,5 timme. Pris enligt överenskommelse